inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

diumenge, 2 d’octubre de 2011

Espines de seitó fregides




Doncs avui us porto una recepta tradicional i original, per a molts desconeguda.
Són espines de seitó.
Aquesta recepta apareix al Corpus Culinari Català, la número 511. Amb això vull dir que no és cap invent. A mi me la va explicar l'amo de la parada de salats del Mercat, que va tenir un restaurant abans de muntar la parada.
El Ventura (que es diu així) sempre em diu: "No llencis mai les espines del seitó!!!..eh?..."
S'han de menjar calentes i han d'estar super cruixents. Va molt bé servir-les com a aperitiu, i sempre triomfes.Si sou d'aquells que quan mengeu peix fregidet li feu una mossegada a la cua per que està molt cruixent, això vindria a ser el mateix.

El meu consell és que no us ho penseu dues vegades i proveu-les que us encantaran !!!

INGREDIENTS
20 o 30 espines de seitó
80 g de farina
oli  d'oliva
llet
sal

VARIANTS
- Es pot fer amb espines d'anxova salada

ELABORACIÓ

Netegeu els seitons i guardeu-ne les espines.
Deixeu les espines en remull amb llet durant mitja hora (així s'estovaran una mica).
Un cop passada la mitja hora les torneu a rentar amb aigua.
Ja rentades, les saleu una mica i les enfarineu.
Quines coses, eh? aquesta part del peix abans jo la llençava i ara m'encanta!
Que quedin ben enfarinades i n'espolseu el sobrant.
 Fregiu les espines en abundant oli calent.
Deixeu-les refredar una mica sobre un paper absorbent:
Serviu-les de seguida, ben calentones!
Bon profit!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !