inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 21 de setembre de 2018

Wok de gambes amb gingebre

Amb aquesta recepta d'avui he volgut practicar la fusió catalano-japonesa.
Es tracta d'un wok tradicional asiàtic però també català pel fet d'incorporar la nyora i la fantàstica gamba vermella de Vilanova.
D'aquesta manera, d'una banda, podeu gaudir del que s'espera d'un wok i, d'una altra, també podeu gaudir de l'acte de pelar les gambes i xuclar els caps. Molt català, oi que si?.
Que si es pot menjar amb bastonets? si, però també us haureu d'embrutar una mica les mans.
Tot i que el plat incorpora força ingredients, es cuina ràpidament (preparació inclosa).
A mi, personalment, és un plat que m'agrada molt.
El voleu tastar?

INGREDIENTS
15 gambes vermelles
1 cullerada de Mirin
1 cullerada de soja Heinz
1 cullerada de soja Kikkoman
1 cullerada de farina de blat de moro
1/2 cullerada de pasta de nyora
1 tros de gingebre fresc
1 ceba tendra tallada a trossos grans
un grapat d'alls tendres trinxats
1 bitxo trinxat
2 alls tallats trinxats
el suc de mitja llimona
oli d'oliva

VARIANTS:
- Podeu pelar les gambes prèviament i reservar els caps per fer una salsa

TEMPS D'ELABORACIÓ: 45 minuts

ELABORACIÓ
Renteu les gambes
Prepareu la resta d'ingredients
Faré servir un bitxo verd, però podeu emprar el vermell també. La quantitat variarà segons el nivell de picant. Us aconsello tastar una punteta abans de cuinar-lo i calcular la quantitat més adient.

 Obriu-lo, retireu les llavors i trinxeu-lo petit.
Renteu i talleu els alls tendres a tires d'uns 5 centímetres aproximadament.
Talleu la ceba a trossos grans
Peleu el gingebre fresc
I talleu-ne unes tires també. Si no us agrada tan gros podeu trinxar-lo més petit.
Trinxeu l'all
En un bol, tireu-hi la carn de nyora. La podeu comprar feta.
Tireu el suc de mitja llimona.
La soja Kikkoman es salada i és important posar-ne en un wok
La salsa de soja Heinz és més dolça i té més cos. La combinació de totes dues es interessant.
El Mirin és un condiment de la cuina japonesa. És un derivat de l'arròs. Avui dia el podeu trobar a molts supermercats.
Molt bé.
Afegiu-hi l'all, el bitxo i el gingebre.
Poseu-hi també la farina de blat de moro.
I ho remeneu bé, que quedi tot ben integrat. No salar-ho, ja que la soja és prou salada.
Ara, tireu-hi les gambes dins.
Remeneu-ho amb compte de no malmetre massa les gambes, però assegureu-vos que quedin ben impregnades. Deixeu-les marinant de 20 a 30 minuts.
Un cop tingueu les gambes marinades, poseu a escalfar el wok, a foc molt fort.
Tireu un petit raig d'oliva d'oliva.
Daureu la ceba i l'all tendra, tot remenant. I podeu tirar un puntet de sal, però poca.
De seguida que la ceba canvii de color, hi tireu les gambes. I remeneu amb compte, fins que la gamba sigui cuita.
Afegiu els cacauets salats, que aportaran un necessari toc cruixent al plat.
Per donar-li un punt de brillantor addicional al plat, desfeu una culleradeta de farina de blat de moro en mig got d'aigua.
I l'aboqueu dins el wok.
Un parell de voltes més i ja ho podreu servir.
Jo he preferit servir aquest plat en una safata grossa i compartir-lo a taula.
Ara ja és qüestió d'anar tastant els ingredients amb els bastonets i, de tant en tant, pelar-se una gamba sense deixar de gaudir del cap i del fet de llepar-se els dits.
Bon profit!


I PER BEURE...

Nom: Mireia
Varietat/s: Gewürztraminer, Muscat, Sauvignon blanc
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Bodegues Pinord
Font: www.pinord.cat
Cada varietat s'elabora per separat ia una temperatura de 16 º. Després es fa el cupatge en diferents proporcions.
Temperatura de servei 10ºC
Grau alcohòlic 11,50%
Maridatge: Crustacis, Fruites vermelles, Mol·luscs de petxina, Peix blanc, Peixos amb salsa, Formatges blaus, Formatges de cabra, Formatges fosos, Rebosteria
Aspecte: Brillant, de color groc, amb tons verdosos.
Aroma: Notes florals de violeta i rosa. De paladar sedós, melós i amb cos. Els forts aromes primaris destaquen sobre els fins olors de fermentació, en conjunt molt concentrat i complex.
Gust: De paladar sedós, melós i amb cos. Els seus perfums ens envolten, talment com si degustéssim el mateix raïm. Retrogust llarg i harmònic.


ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !