inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dilluns, 5 de novembre de 2018

Truita de rovellons



Ous ecològics, rovellons frescos de temporada, una mica d'all i julivert, oli i sal.
Cap misteri, la veritat.
Així de senzilles poden arribar a ser les coses més bones de la vida.
Estarem d'acord amb que, qui més qui menys saps fer-se una truita i, per tant, la recepta d'avui només pretén recordar i enaltir un plat bàsic cuinat amb productes de la nostra terra. D'aquells plats que convé difondre i, com no, gaudir.
Aprofiteu bé la temporada de bolets i si aquesta nit no teniu gaire clar què sopar, aquí us deixo aquesta proposta d'èxit.
Bon profit!


INGREDIENTS
4 ous (ecològics millor)
400 g de rovellons
2 dents d'all
una mica de julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu fer la truita amb altres bolets o barreja de bolets
- Podeu obviar el julivert dins la truita

TEMPS D'ELABORACIÓ: 20 minuts

ELABORACIÓ
Netegeu els bolets amb un paper o drap humit.
Talleu-los a tires.
Bateu 4 ous amb una mica de sal.
Ben batut, com més oxigenat, més volum tindrà la truita.
Poseu a daurar tres grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
Seguidament, afegiu-hi els bolets.
Un punt de sal.
Deixeu que els bolets quedin correctament saltats. Llavors, retireu l'all.
A continuació, aboqueu els bolets sobre els ous batuts.
Remeneu-ho bé.
Afegiu-hi una mica de julivert trinxat, si us agrada.
En la mateixa paella, amb unes gotes d'oli, feu la truita.
Deixeu que es faci una mica per sota.
Quan es comenci a desenganxar-se dels costats, ja li podreu donar la volta.
Uns instants més i ja la podreu passar al plat.
Serviu-la ben calenta.
La podeu acompanyar amb unes llesques de pa amb tomàquet.
Quin gran sopar eh?
Podeu servir-la com a pinxos, també.
Bon profit!


I PER BEURE...




Nom: Garrí Novell
Varietat/s: Sirà
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Vins Petxina
Font: www.vidirecte.cat
El vi novell té una llarga tradició a Catalunya. És el primer vi de la seva anyada.
Amb l’arribada del dia de Sant Martí (11 de novembre) i coincidint amb la tradicional matança del porc, a les masies s’encetava el vi de la nova anyada. Aquest era un motiu de gran festa. Es tracta d’una tradició que existeix a diferents països europeus i que té l’exemple més destacat a França, on l’arribada del Beaujolais nouveau està envoltada d’una gran expectació.
El resultat és un vi d’un color violeta molt viu, amb aromes de fruita vermella, llaminadures i móres. En boca té un pas agradable i rodó, manté els aromes i afegeix una acidesa que el fa lleuger i fresc. És un vi ideal per prendre's acompanyant un pa amb tomàquet, embotit, formatge o un plat de pasta.El
Recorda molt clarament els aromes que es produeixen al celler en època de verema. Segurament podreu apreciar que a la llengua noteu un lleuger bombolleig (especialment a la primera copa) característic del vi novell.
Ideal per prendre a copes. Marida amb embotits i altres tapes.
És un vi lleuger i molt agradable que convida a consumir-lo en companyia.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

2 comentaris :

  1. Com m'agrada la recepta i totes elles.Gràcies.Passa una bona setmana

    ResponElimina
  2. Una truita de luxe! Qui pogués tastar-la!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !