inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dijous, 20 de desembre de 2018

Guatlles rostides amb llenega negra


Avui us presentem un guisat de festa. Es tracta de la base d'un plat tradicional ben conegut on combinarem una carn i un bolet força particulars: la guatlla i la llenega negra.
L'elaboració és la mateixa que podeu emprar al cuinar un pollastre o un ànec rostit, adaptant els temps al tipus de carn. La guatlla té una carn ferma però també menys voluminosa que altres aus.
Les prunes i els pinyons hi encaixen perfectament també.
És un plat excel·lent que requerirà d'un maridatge apropiat per fer de l'ocasió una meravellosa vetllada.
Les quantitats corresponen a 4-6 persones.
Som-hi!


INGREDIENTS
6 guatlles netes
500 g de llenega negra fresca
un grapat de prunes confitades
un grapat de pinyons
un got de brandi
2 cebes tallades a trossos
1 cabeça d'alls
1 farcellet d'herbes aromàtiques
un tros de llard de porc
oli d'oliva
aigua
pebre negre
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir una branca de canyella
- Es pot cuinar amb altres tipus d'au

TEMPS D'ELABORACIÓ: 90 minuts

ELABORACIÓ
He trobat unes llenegues ben xules al mercat.
Ja sabeu que la llenega negra és un bolet mucós i per tant, s'hi enganxa de tot. Les haureu de netejar molt bé.

Si son ben fresques i encara mucoses, retireu la pinassa més gran amb un drap o paper humit.
Altrament, si s'han assecat una mica i han perdut mucositat, les haureu de rentar sota l'aixeta.
Un cop les tingueu ben netes, talleu-les a lamines gruixudes.
El peu també.
Reserveu-les sobre un paper absorvent si les heu mullat.
Les guatlles, en principi, ja vindran netes. Per tant, no caldrà fer res.

Saleu i empebreu les guatlles, també conegudes com a codornius.

Poseu un tros de llard en un cassola i un bon raig d'oli d'oliva.
Quan sigui calent, daureu les guatlles.
Mentrestant, talleu la ceba.
Peleu una cabeça d'alls i feu-li uns talls per permetre la filtració d'aromes.
Prepareu un farcellet d'herbes aromàtiques. El podeu comprar fet.
Daureu les guatlles per les dues bandes i llavors afegiu a la cassola la cabeça d'alls.

El farcellet d'herbes també.
I la ceba trinxada.
Deixeu-ho guisar fins que la ceba estigui tova i transparent. Tapeu-ho i remeneu-ho de tant en tant.
Així ha d'estar.
Afegiu ara un bon raig de brandi a la cassola.

I acabeu de cobrir (gairebé) la carn amb aigua.
Ho saleu.
I ho tapeu. Deixeu-ho coure a foc lent durant uns 30-40 minuts.
En una paella a part, salteu els bolets amb un raig d'oli i sal.

Quan comencin a agafar color els bolets, afegiu-hi les prunes i els pinyons.
Deixeu coure la barreja 5 minuts, apagueu el foc i ho reserveu.
Passat els 30-40 minuts de cocció de les guatlles, retireu el farcell d'herbes.
I la cabeça d'alls.
Reserveu les guatlles en una safata.
Tritureu el suc de cocció fins que quedi ben fi.
Incorporeu de nou les guatlles a la cassola. Aquest procés us permetrà comprovar la cocció de la carn i ajustar el temps restant. Poseu-hi també el farcellet d'herbes i l'all i ho escalfeu, que torni a bullir.
A continuació, aboqueu dins la cassola la barreja de bolets, pinyons i prunes que heu fet.
Ho remeneu una mica i ho deixeu coure uns 15-20 minuts més.
Rectifiqueu de sal i vigileu que la carn quedi ben feta.
Passat aquest temps pareu el foc i deixeu reposar el guisat un parell d'hores mínim. Millor fer-ho el dia abans de ser consumit. D'aquesta manera la carn absorbirà millor tots els sabors.
L'endemà, només haureu d'escalfar-ho i servir-ho.
 I suqueu-hi pa!
Bon profit!


I PER BEURE...




Nom: Vinya Plans Criança 2013
Varietat/s: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Syrah
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Celler Rosa Maria Torres
Font: www.grauonline.cat
La criança en bótes de roure francès d'Allier i Nevers aporta personalitat, complexitat i sutilesa, esdevenint una elegant evolució cap a un vi modern.
Maridatge: Molt versàtil gràcies a la seva intensa estructura i a l'elegància i finor del seu paladar. Acompanya als millors plats de carns a la brasa i plats de caça intensos, i imprescindible per a aperitius d'embotits i de formatges curats.

ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !