inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 25 de gener de 2019

Fideus a la cassola amb barreja de bolets



Segons la vikipèdia, els fideus a la cassola és un plat típic de la gastronomia catalana.
Es tracta de fideus gruixuts cuits amb un sofregit i trossos de costella de porc amb ós, però la particularitat que existeix als plats de pasta catalans com aquest, a diferència de les pastes italianes, per exemple, consisteix en el fet que la pasta no està bullida a part en aigua, si no que és cuita directament dins de la salsa formada pel sofregit, el suc de la carn rostida i la mateixa carn. Una mica abans de coure's els fideus completament, s'hi pot afegir una picada amb safrà.
Aquesta elaboració descrita la trobareu en aquest link "Fideus a la cassola".
El plat d'avui, concretament, és una variant de la recepta tradicional que inclou una barreja de bolets, prescindeix de la picada i hi incorpora daus de pernil i xoriço.
Us animeu a fer-los?
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a 4-6 persones.


INGREDIENTS
40 g de barreja de bolets deshidratats
500 g fideus (num. 4 o num. 5 o tipus Perla si us agraden amb forat)
1 ceba trinxada
1 pebrot verd trinxat
2 grans d'all
2 fulles de llorer
1 litre i mig de brou (verdura o pollastre)
250 g de tomàquet fregit
200 g de cuixa de pollastre a daus i sense os
200 g de costell de porc a daus
50 g de xoriço a dauets
50 g de pernil a dauets
1/2 copa de vi blanc
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix plat amb bolets frescos de temporada
- Si no teniu brou podeu fer-ho amb aigua i pastilles de brou deshidratades
- Podeu afegir-hi una picada de safrà al final de la cocció

TEMPS D'ELABORACIÓ: 60 minuts

ELABORACIÓ
El que heu de fer primer es preparar els bolets deshidratats.
Renteu-los sota l'aixeta per si tenen sorra.
Seguidament poseu-los en un bol amb aigua, que quedin submergits i els deixeu hidratar un mínim de 20 minuts. Si voleu accelerar aquest procés els podeu posar a bullir durant 10 minuts.
Ara, prepareu la resta d'ingredients.
Heu de fer servir la carn tallada a daus.
Feu a daus també el xoriço i el pernil.
Trinxeu la ceba i el pebrot.
Ara poseu a escalfar un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i mentrestant saleu i empebreu la carn.
Daureu la carn.
Que agafi bon color per totes bandes.
Seguidament, afegiu-hi l'all.
Les fulles de llorer.
La ceba i el pebrot trinxats.
Deixeu-ho sofregir tot plegat.
Quan la ceba sigui transparent i el pebrot ver cuit, ja hi podreu afegir l'embotit.
El xoriço i el pernil. Ho remeneu durant un parell de minuts.
A continuació afegiu-hi els bolets hidratats sense l'aigua, que heu de conservar.
Ara tireu-hi un bon raig de vi blanc i deixeu-ho coure uns minutets fins que s'evapori l'alcohol.
Paral·lelament, poseu a escalfar el brou (o aigua) i aprofiteu l'aigua d'hidratar els bolets.
Però la tireu tota ja que al fons hi acostumen a quedar restes que poden contenir sorra.
Aquest "culet" el descarteu.
I deixeu que s'escalfi el brou.
Un cop s'ha evaporat l'alcohol del vi, afegiu-hi el tomàquet fregit.
Ho remeneu bé i ho deixeu coure 5 minuts.
En aquest moment ja podeu incorporar els fideus. Aproximadament son 80-100 grams per persona.
Ho remeneu i deixeu que es torri una mica el fideu tot remenant durant 2 o 3 minuts.
Ara si, ja hi podeu abocar el brou fins que ho cobreixi tot.
Ho saleu una mica i quan acabi la cocció ja rectificareu.
Ummm! Quina flaire! Ho heu de coure a foc mig.
Passat el temps que marqui el fabricant de la pasta, rectifiqueu de sal i pareu el foc.
Deixeu reposar el plat entre 10-15 minuts abans de servir-lo.
I ara si, ja es pot emplatar i gaudir d'un bon guisadet!
Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Somdinou Negre Joves 2013
Varietat/s: Cabernet Sauvignon, Carinyena, Garnatxa Negra, Syrah, Tempranillo
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Terra Alta
Fabricant: Celler Cooperatiu de Gandesa
Font: www.petitceller.com




ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

  1. Avui he fet la recepta (sense bolets) Estaven bonissims. Exit total. Gracies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !