inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dilluns, 14 de gener de 2019

Maduixes saltades amb pebre i rom sobre gelat de vainilla


Avui us presento unes postres molt ràpides de fer i amb un resultat extraordinari, el que fa d'aquesta recepta sigui una gran aliada dels cuiners domèstics.
Jo l'he acompanyat de gelat de vainilla, precisament per buscar aquest contrast fred-calent que tant captiva en unes postres. També he de reconèixer que la pebre negre li va molt bé a la maduixa calenta. Es pot servir la maduixa freda, sí, però el plat perd tota la gràcia.
Notareu que no indico cap quantitat de pebre, ja que dependrà del vostre gust personal. Com a referència us diré que jo en poso com si hagués d'empebrar uns daus de pollastre, és a dir, sense por però sense passar-se. En qualsevol cas, i tractant-se d'una combinació una mica arriscada, millor pecar de poca quantitat la primera vegada.
Us animeu?


INGREDIENTS
500 g de maduixes
2 cullerades de sucre
un raig de rom
un tros de mantega
pebre negre
gelat de vainilla

VARIANTS:
- Podeu acompanyar les maduixes amb nata muntada, galetes, iogurt, carquinyolis, neules, etc..
- Podeu reduir les maduixes amb altres licors (vodka, cointreau, whisky, etc...)

TEMPS D'ELABORACIÓ: 20 minuts

ELABORACIÓ
Renteu bé les maduixes.
Descarteu les fulles tallant la part superior.

Les que no siguin massa grans les podeu deixar senceres.
Les altres les podeu partir per la meitat. Reserveu-les.
Ara talleu un tros maco de mantega, gairebé 50 grams.
I el poseu a escalfar en una paella.
Quan la mantega sigui desfeta...
incorporeu-hi el sucre.
Un parell de cullerades grans (de sopa).
Remeneu de seguida el sucre.
Deixeu que es desfaci tot remenant.
De seguida començarà a canviar de color a marró fosc. Compte no us passeu i cremeu el sucre.
Seguidament ja hi podeu afegir les maduixes.
Les remeneu que s'impregnin bé del sucre i la mantega.
Potser noteu que cristal·litza una mica el sucre (fa alguna clapa). No passa res.
Seguidament afegiu-hi el licor. Jo he triat rom.
Un bon raig, com si fos una tassa de cafè aproximadament.
A foc més aviat baix, deixeu que la maduixa perdi tota l'aigua i que s'evapori l'alcohol.
Passats entre 5 i 10 minuts, segons la quantitat de maduixes i rom i la potència del foc, notareu que les maduixes es posen toves i la salsa queda llegada.
Ja podeu apagar el foc i tirar pebre negre per sobre, sense por, però sense passar-se tampoc.
Serviu les postres amb les maduixes calentes. Primer poseu el gelat de vainilla.
Molt bé.
I seguidament les maduixes.
Tireu el suc per sobre del gelat, que es començarà a fondre.
I ja ho teniu a punt per menjar.
Aquesta és una quantitat exagerada per a una persona, ja que buscava una foto amb un cert impacte visual. Per tant, hem compartit el plat.
Aquesta altra fotografia mostra una ració més adient per a una sola persona.
I què bo que estava!
Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Mont-Ferrant La Senyora Brut Naure
Varietat/s: Chardonnay, Macabeu, Parellada i Xarel·lo
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Caves Mont-Ferran
Font: www.petitceller.com




ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

2 comentaris :

  1. Postres de temporada :-) , pobres maduixes del "Pajaro" en extinció :-(

    ResponElimina
  2. Hola!
    Tinc un dubte.D'una banda entenc que el contrast entre fred i calor és important, per tant cal servir les maduixes calentes. D'una altra banda si tinc convidats és complicat absentar-se 20 minuts per fer el plat al moment. Es poden fer previament les maduixes (fins i tot el dia abans) i quan arriba el moment escalfar-les i emplatar? O quedaran fetes una gelatina si reescalfem?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !