inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dijous, 28 de febrer de 2019

Pappardelle amb verdures i bacallà


Avui veurem com cuinar una plat de pasta ràpid, saborós i saludable.
És tracta d'una preparació molt versàtil, ja que podeu fer servir altres tipus de pasta així com altres tipus de verdura. Si això no fos poc, a més a més, tant en el cas de la pasta com en el cas de verdura, teniu també la possibilitat de coure-les bé o deixar-les una mica al dente, segons la vostra preferència. Això fa que difícilment cuineu aquest plat exactament igual que com en aquesta entrada es proposa.
Però aquí rau la gràcia de cuinar, no?, en especial amb receptes com aquesta que ofereixen flexibilitat i permeten la vostra interacció, garantint així la diversió a la cuina, una característica primordial per enganxar-s'hi.
Som-hi!


INGREDIENTS
300 g de bacallà dessalat i esqueixat
400 g de pappardelle
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 cullerades de salsa de tomàquet
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba
8 tomàquets xerri
1 pebrot vermell
1 sobre de formatge ratllat tipus grana padano"
orenga
1 fulla de llorer
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu fer servir fettuccine en comptes de pappardelle
- S'hi pot posar carbassa a daus
- La pasta també es pot gratinar al forn


TEMPS D'ELABORACIÓ: 35 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu les verdures.
Talleu el carbassó a trossos.
Talleu també l'albergínia a trossos.
El pebrot vermell a daus.
Els tomàquets xerri per la meitat.
I la ceba a trossos també.
Poseu-ho tot gent en una paella amb un bon raig d'oli i ho saleu lleugerament.
Mentre la verdura agafa color, sobre una safata amb paper de forn aboqueu un paquet de formatge ratllat tipus grana padano o similar.
Escampeu bé el formatge, que quedi pla. Poseu-ho al forn a 180 graus durant uns 10 minuts.
De tant en tant vigileu i remeneu la verdura.

En paral·lel, poseu una olla amb aigua, sal i llorer a bullir per fer la pasta.

Tingueu la pasta preparada.
Quan la verdura sigui pràcticament cuita (o li falti molt poc segons us agradi), heu d'afegir a la verdura el concentrat de tomàquet. El trobareu en qualsevol gran superfície.
Poseu-hi una cullerada generosa.
Al mateix temps, poseu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet.
Remeneu-ho tot plegat i tireu una mica d'orenga.
I una mica de pebre negre.
Finalment, aboqueu-hi el bacallà esqueixat i dessalat.
I ho remeneu. Podeu apagar el foc, ja que el bacallà es courà amb la calor residual de la verdura.

 Deixeu reposar aquesta barreja mentre acabeu la resta del plat.
Passats els 10 minuts aproximats de forn (fins que el formatge quedi torrat), ja podeu deixar refredar la crosta cruixent de formatge que fareu servir per decorar el plat.
Poseu la pasta a bullir el temps que indiqui el fabricant.
Un cop cuita, aboqueu la pasta dins la paella amb la barreja de verdures i bacallà.
Ho barregeu tot plegat i ho escalfeu una mica si es necessari.
I ja podeu servir els plats.
El formatge cruixent no només serveix per decorar. Combinar una petita mossegada cruixent d'aquest formatge amb la pasta és una encertada combinació que us recomano.
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Mas Vicenç Nit de Lluna
Varietat/s: Syrah, Ull de llebre
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Tarragona
Fabricant: Celler Mas Vicenç
Font: www.petitceller.com
Envellit durant 12 mesos en bótes de roure francès, mostra a la vista un color vermell picota amb rivets ataronjats. En nas predominen les aromes de fruita vermella acompanyats per tocs especiats i vainilla causa de la seva criança. Quant a la boca predominen les fruites silvestres i la seva intensitat. Un vi per descobrir, imaginar i recordar. Encantador i polivalent.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

  1. Un moolt Bon plat. Et segueixo fa temps, pero estic una mica enfadada amb tu. Soc de Lloret i siempre ens poses con exemple de coses dolentes. Et convido a venir i t'ensenyo una bona cuina i millor paisatge

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !