inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 26 d’abril de 2019

Amanida de remolatxa i patata


La bleda-rave, o remolatxa (Beta vulgaris var. conditiva o var. vulgaris) és una planta amb flor de la família Amaranthaceae de color vermell fosc. També existeixen altres varietats, com ara la bleda-rave sucrera. La remolatxa és una hortalissa que té un alt contingut de vitamina C i àcid fòlic, i és rica en fibra. És una hortalissa que tant crua com cuita ens aporta una quantitat de nutrients molt valuosos que val la pena tenir en compte.
En primer lloc té un alt contingut en vitamina C i àcid fòlic. A més, conté una gran varietat de vitamines del grup B per oferir-nos. Conté vitamina B2 que activa el nostre organisme per produir anticossos i glòbuls vermells i col·labora en la producció d'energia; vitamina B3, que col·labora al funcionament del sistema digestiu, al bon estat de la pell, al sistema nerviós i a la conversió dels aliments en energia; vitamina B6, que participa en el metabolisme cel·lular i en el bon funcionament del sistema immune; vitamina B9, que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs i en la formació dels anticossos en el sistema immunològic.
En segon lloc, pel que fa a minerals, conté iode, ferro, potassi i silici. La remolatxa també conté propietats antioxidants molt potents que ajuden a a prevenir l'envelliment, les malalties degeneratives i el risc cardiovascular.
Cal destacar la seva riquesa en fibra, fet que ajuda a prevenir el restrenyiment i en general acostuma a ser un producte fàcilment digerible. També ajuda a mantenir una bona salut mental, ja que estimula el cervell i ajuda a eliminar les toxines que s'hi puguin acumular.La remolatxa l'acostumem a trobar als mercats en manats i com hem dit anteriorment, podem menjar-la crua o cuita. Si tenim pensat coure-la, és preferible que a l'hora d'escollir-la, tingui les arrels de la mateixa mida, d'aquesta manera la cocció serà uniforme. Convé que el manat que escollim tingui les fulles verdes ja que serà un indicatiu que la remolatxa és jove.  Per conservar totes les seves propietats es recomana consumir-la crua, ja que amb l'ebullició algunes es perden. Tot i això, si tenim problemes digestius és millor crua. Per mantenir la remolatxa a casa, és convenient guardar-la a la nevera en una bossa de plàstic i per separat de les fulles.
Amb la remolatxa podem fer-ne tot tipus de plats.
Dit tot això, i us semblarà una obvietat, deixeu-me dir que si us agrada la remolatxa (que no sempre passa) també us agradarà aquesta amanida.
Aquí us proposo una amanida fresca molt interessant, sana i refrescant.
Font: Ajuntament de Barcelona


INGREDIENTS
3 o 4 patates
1 ceba trinxada
un grapat de nous
dues remolatxes bullides
maionesa casolana
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu comprar la remolatxa crua i bullir-la prèviament

TEMPS D'ELABORACIÓ: 25 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients
Al supermercat trobareu la remolatxa cuita i envasada durant tot l'any.
Comenceu per pelant les patates.
Poseu-les a bullir en abundant aigua amb una mica de sal.
Mentre es cou la patata, aneu pelant la ceba. Podeu fer servir ceba vermella o ceba dolça.
Trinxeu-la trossos petits.
Ara talleu la remolatxa.
Primer feu unes tires gruixudes.
I després talleu-les a daus.
Podeu fer els daus més petits si ho preferiu. Reserveu la remolatxa.
Ara feu una maionesa casolana.
I la reserveu a la nevera.
Un cop cuites les patates, escorreu-les.
Un cop fredes, talleu les patates a daus de mida similar a la remolatxa.
Barregeu els daus de patata amb els de remolatxa, sempre ben fred.
Saleu-ho una mica.
Afegiu-hi la ceba trinxada.
I les nous. Reserveu algunes per decorar l'amanida.
Ara amb compte, barregeu-ho una mica.
Afegiu-hi la maionesa.
I una mica de julivert trinxat.
I ho barregeu tot plegat procurant no malmetre en excés la patata. Reserveu l'amanida a la nevera fins que sigui freda.
I ja la podeu servir.
Unes nous per decorar i una mica d'oli d'oliva verge extra per sobre.
Bon profit!



I PER BEURE...



Nom: Oriol Rossell Brut Rosat 2017
Varietat/s: Trepat
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Celler Oriol Rossell
Font: www.petitceller.com
Amb un període de criança de 12 a 18 mesos, mostra un color cirera robí amb reflexos violacis, net i brillant, i una bombolla fina i persistent. En nas la intensitat és alta, amb aromes potents de fruites vermelles i notes balsàmiques. Suau en boca, ens omple de sensacions afruitades, fresques i agradables, amb un final llarg i sec.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !