inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dijous, 4 d’abril de 2019

Truita de patates sucosa amb shiitake


Hi hi moltes formes de fer una truita, ho sabeu prou bé. I a cada casa, com passa amb els arrossos, es fan de manera diferent. Avui us vull mostrar una tècnica diferent a l'habitual. Veurem com fer una truita realment suau al paladar. En comptes de fregir les patates amb oli les courem al microones per evitar el greix del fregit i després les daurarem a la planxa. 
Per potenciar encara més el sabor d'aquesta truita afegirem uns bolets shiitake frescos saltats prèviament. Amb tot, obtindrem un extraordinari resultat en boca, tant pel gust com per la textura.
En aquesta pàgina trobareu la recepta de "Patates panadera al microones" si voleu conèixer tot el detall.
Espero que us agradi, i si teniu propostes sobre com cuinar les vostres truites particulars no dubteu en deixar un comentari a la nostra secció de facebook a CatalunyaCuina.
Ho tindrem en compte!


INGREDIENTS
6 patates mitjanes cuites al microones
6 ous batuts
un grapat de bolets shiitake frescos saltats (8-10)
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir ceba i/o pebrot
- Es pot fer amb altres bolets o senzillament de patata sola

TEMPS D'ELABORACIÓ: 45 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu els bolets i peleu les patates.
Avui dia podeu trobar aquest bolet a qualsevol supermercat. Us recomano consultar les magnífiques propietats nutritives del shiitake (Lentinula Edodes), que si us agrada, de ben segur en consumireu més a partir d'ara.
Peleu i talleu a rodanxes les patates.
Poseu-les a coure entre 10-12 minuts al microones. Aquí trobareu el pas de pas d'aquesta altra recepta, i vigileu de no cremar-vos.
Mentre es fan les patates, talleu els bolets a làmines.
De fet, els podeu tallar així o a daus, com més us agradi.
Poseu a saltar els bolets en una paella amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sal.
A poc a poc aniran minvant i agafant bon coloret.
Un cop cuites les patates comproveu que són toves de dins.
Reserveu els  bolets i sobre la mateix paella poseu les patates.
Amb l'ajuda d'una forquilla aixafeu-les bé.
Us ha de quedar gairebé una pasta. Saleu-les.
A poc a poc s'aniran torrant.
Amb un cop de canell, doneu la volta a les patates, com el que fa una truita.
Quan considereu que té bon color reserveu-les amb el foc apagat.
Seguidament, bateu els ous. Saleu-los.
Un cop ben batuts, afegiu-hi les patates.
Afegiu-hi també els bolets i ho barregeu bé.
Deixeu reposar aquesta barreja almenys durant uns 10 minuts.
Passat el repòs, i amb la paella ben calenta amb un raig d'oli, aboqueu la  barreja.
Ara és qüestió de fer una truita com les de tota la vida.
Passats 3 o 4 minuts, dependrà de com us agradi. En qualsevol cas, encara que deixeu coure molt l'ou la truita sempre quedarà sucosa, ja que la patata està triturada. Personalment prefereixo deixar l'ou una mica cru.
Doneu-li la volta a la truita. Deixeu-la fer una mica més l'altra banda i ja la podeu servir.
Ben calentona i cap a taula!
La voleu veure per dins, no? doncs aquí teniu. És gairebé cremosa. Fins i tot es podria untar.
Com no, acompanyeu la truita d'unes llesques de pa amb tomàquet.
Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Cervesa Moritz Epidor
Varietat/s: Malta Caramel
Capacitat: 75cl
Zona: Barcelona
Fabricant: Moritz
Font: www.moritz.com
La cervesa més radical, intensa i aromàtica de Moritz, macerada amb malta caramel. Mira que sona bé, això: Malta caramel'. Doncs si sona bé, imagina-te'n el gust. Té un cos compacte i un color inconfusible que aporta una experiència intensa i potent. M'agrada!



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

  1. A mi me parece que es una mierda uwu.
    Pd: Lo has escrito mal que no es shiitake es sushitake y en el sushitake no venden tortilla de patatas.
    PD 2: Parece mierda :D.
    PD 3: Se me ha olvidado.
    PD4: Es mierda.
    ;)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !