inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dijous, 29 de novembre de 2012

ARTICLE: Gran Recapte d'Aliments 2012

Fes la teva donació i demostrem que els catalans som gent solidària !!!!
I es que ara, més que mai, cal que ens ajudem els uns als altres.
Per tant, aquest blog participa a la campanya de recollida d'aliments, també anomenada El gran recapte.
El proper 30 de novembre i 1 de desembre a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya
El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Com els darrers anys, aquest blog col.labora amb una aportació d'aliments i també amb la publicació d'una recepta amb ingredients de baix cost però d'excel.lent resultat, com és el clàssic '"Arròs a la milanesa".
Per tant, tots amb "El Gran Recapte".
El seu objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l’any.
Gran Recapte d’Aliments a Catalunya
El Gran Recapte es du a terme gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris puntuals arreu de Catalunya.

Quan té lloc el proper Gran Recapte d'Aliments a Catalunya?
Enguany el Gran Recapte es realitzarà el dies 30 de novembre i 1 de desembre a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments.

Quins són els aliments més adients per la donació?
Necessitem llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.

­On puc fer una donació d'aliments?

Per l'edició d'enguany encara no es poden fer donacions als punts de recollida, però podeu continuar fent les vostres donacions online aquí: http://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/ .

­Existeixen altres formes de col·laborar?
Si creus que la teva família, escola, associació, agrupament escolta, empresa o entitat pot estar interessada en col·laborar a la Campanya aportant un grup de voluntariat per classificar els aliments recollits escriu-nos a: granrecapte@bancdelsaliments.org. Classifiquem els dies posteriors al Gran Recapte de dilluns a dijous de 9 a 12 h i de 12 a 16 h.

Com puc obtenir més informació?
Per a més informació referent a la Campanya tan sols cal que us poseu en contacte amb el Banc dels Aliments corresponent a la vostra província o enviant un email a: granrecapte@bancdelsaliments.org

Banc dels Aliments de Barcelona. Tel. 933 464 404
Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Tel. 977 757 444
Banc dels Aliments de Lleida. Tel. 973 257 612
Banc dels Aliments de Girona. Tel. 972 223 463

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2011
El Gran Recapte 2011 va superar amb escreix els objectius fixats. Ens haviem fixat aconseguir recaptar 800 tones d'aliments bàsics (llegums secs, llet, oli i llaunes de conserva de peix) per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra i gràcies a la gran solidariat del poble de Catalunya vam superar el miler de tones!
Varem comptar amb la magnífica participació de 7.500 voluntaris, una xifra sense precedents en una acció d'aquest mena, que va fer possible que aquesta campanya arribés a la major part de racons del nostre territori: més de 180 poblacions que han significat 600 punts de recollida a mercats i supermercats. Per a fer possible aquesta recollida van utilitzar-se més de 1.300 banyeres (contenidors de cartró) i 38.000 caixes per la posterior classificació.
Per a la recollida s'ha comptat amb la col·labració de l'empresa de Transport Integra2, i la classificació i emmagatzematge ha anat a càrrec d'una cadena de voluntaris que va classificar i allotjar els diversos productes recaptats.

5 comentaris :

 1. Ja hem fet les nostres aportacions!! Perquè la gent del nostre entorn no passe gana! Marta

  ResponElimina
 2. nosaltres també em colaborat amb el super que tenim darrera de casa, quin greu sap, que estigui que arriva fins aquestes situacions, petons

  ResponElimina
 3. Ahir vaig fer de voluntària en la recollida d'aliments en un Caprabo. Tret d'estranyes excepcions, cal donar un 10 a tothom. La gent tenia molt bona disposició a donar aliments, el resultat va superar les expectatives ( i això que eren ben altes, 1.600 tones d'aliments, que es diu ràpid).
  Em va fer posar la pell de gallina l'aportació del vigilant del súper, que es va acostar amb un carret ple, ple, ple de sucs de taronja i ens els va donar tot dient: "Esto de mi parte".

  ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !