inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

dilluns, 24 de novembre de 2014

ARTICLE: 28 y 29 de Novembre. Gran Recapte d'Aliments 2014


>Ja ha arribat la campanya del Gran Recapte d'Aliments d'enguany.
El blog www.lacuinadesempre.cat col·labora habitualment amb la fundació Banc dels Aliments i, com ja sabeu, durant tot l'any fa una donació econòmica mensual. A més, arribada la campanya del Gran Recapte realitza una donació econòmica addicional extraordinària.
Des de www.lacuinadesempre.cat, us animem a col·laborar activament en la mesura que a tots us sigui possible: puntualment o periòdicament.
Qualsevol donació serà ben aprofitada, creieu-me, perquè molta gent passa gana. Molts nens passen gana i això, en una societat moderna, és intolerable.
I us diré més: procuro evitar pensar-hi perquè, quan ho faig, em treu de polleguera.
Els nens i les nenes no tenen cap culpa de la situació en què es troben els seus pares, la seva societat, el seu país o el món que s'han trobat.
Entre tots, hem de garantir que cap infant, ni ningú, passi gana al planeta.
No és cap utopia. És una qüestió de prioritats.

A continuació, us deixo l'explicació del projecte de la fundació Banc dels Aliments, tal i com ells mateixos el descriuen a la seva pàgina web.

«El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam d’aquí, evitant que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts per, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.
Tota l’acció del Banc dels Aliments es basa en la gratuïtat dels aliments que reben i en la seva distribució justa a través de les entitats benèfiques que atenen els beneficiaris finals. Això es du a terme gràcies al treball de més de 140 persones, la gran majoria voluntàries.
Darrerament, les bosses de pobresa i de col·lectius marginats han crescut de forma exponencial i, en conseqüència, la demanda d’aliments que ens fan les entitats receptores per a les persones i famílies que atenem pràcticament s'ha duplicat. Aquest és un problema que tenim tots ara i aquí.
Paral·lelament, seguim comprovant que en la nostra societat es continuen destruint aliments aprofitables. I, tot i que cada vegada les empreses fabricants de productes alimentaris són més conscients que cal evitar aquest malbaratament, als abocadors segueixen arribant aliments que s’haurien pogut aprofitar, ja que compleixen totes les normes sanitàries.
Estem convençuts que moltes persones són conscients d’aquesta situació i voldrien ajudar a pal·liar-la. Tothom hi pot col·laborar: les empreses donant-nos els excedents de productes consumibles, les persones fent donacions d’aliments i tothom ajudant econòmicament o fent de voluntari per tal d'aconseguir més aliments per repartir entre els més necessitats de casa nostra.
Malauradament, la fam ara té més boques. Moltes persones d’aquí es troben en aquesta trista situació i per això cal que els donem un cop de mà.
Gràcies en nom de totes elles.

Podeu fer donacions materials directament al vostre supermercat.
Podeu fer donacions materials a través de la pàgina web.
Podeu fer donacions econòmiques a través del compte:
La Caixa de Pensions de Barcelona: 2100 0555 31 0201930933
Per a més informació sobre com realitzar el vostre donatiu, consulteu la web El gran recapte».

El Gran Recapte d'Aliments de 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. L'objectiu per a l'edició de 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.
Us deixo l'enllaç al mateix article de la passada campanya 2013 .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !