De nou un arrosset.
Al final aquest blog acabarà especialitzant-se en arrossos, jeje...
I es que sóc tot un apassionat d'aquest cereal, ja ho sabeu.
No fa gaire vaig passar el dia a la bonica població de Mura, on vaig tastar un excel·lent arrosset que avui tinc el plaer de presentar-vos.
Si us agraden els bolets esteu de sort, ja que aquest arròs resulta d'allò més gustós. És d'aquells plats que no pots parar de menjar, que t'entra pels ulls, però encara t'entra millor per la boca.
Com veureu, incorpora ingredients senzills, fins i tot econòmics, i no costa gaire de fer.
Estic convençut que si el tasteu, repetireu.
Les trompetes de la mort les trobareu a qualsevol botiga de cereals i llegums secs. No son pas difícils de trobar.
Salut!
INGREDIENTS
400 g d'arròs
30 g trompetes de la mort seques
4 salsitxes de porc
2 trossos de costella de porc
2 o 3 tomàquets madurs
1 tros de porro (de la part més blanca)
1 ceba trinxada
2 grans d'all
1 cullerada de pebre vermell
oli d'oliva
pebre negre
aigua
sal
VARIANTS:
- Podeu fer servir brou de pollastre o de verdura enlloc d'aigua
- Podeu posar altres tipus de carn
- S'hi pot afegir una mica de pebrot
ELABORACIÓ
Abans de res haureu de posar els bolets secs en remull, per hidratar-los.
Poseu-los en un bol amb abundant aigua.
Que quedin ben coberts. Deixeu-los hidratar un mínim de 30 minuts.
Mentrestant, prepareu i netegeu la resta de la verdura.
Prepareu també la carn.
Podeu fer servir salsitxes o, com he fet jo, una botifarreta prima que venen per "pams" al Mercat de Molins, molt bona per cert.
Talleu-la a trossets macos.
Renteu bé i trinxeu el tros de porro.
Feu el mateix amb la ceba
I talleu l'all a làmines.
Ratlleu els tomàquets.

Afegiu-hi una mica de pebre vermell i ho reserveu.

Ara, poseu la paella al foc amb un raig generós d'oli d'oliva i enrossiu l'all.
Afegiu-hi una mica de pebre vermell i ho reserveu.
Ara, poseu la paella al foc amb un raig generós d'oli d'oliva i enrossiu l'all.
Mentrestant, saleu i empebreu la carn.
Aboqueu la carn a la paella abans no es cremi l'all.
Que quedi ben daurada per totes dues bandes. Assegureu-vos bé de coure bé la carn.
Retireu tota la carn i reserveu-la.
Ara, aboqueu-hi la ceba i deixeu que es faci transparent, que agafi coloret.
Passats uns minutets, ja hi podreu afegir el porro.
Barregeu-lo bé amb la ceba i deixeu que tot plegat agafi bon color.
Ara, passeu els bolets per un colador i aprofiteu l'aigua.
Un cop escorreguts els bolets...
aboqueu-los a la paella.
Deixeu que perdin tota l'aigua i es torrin una mica.
Remeneu-ho tot plegat.
Afegiu-hi el tomàquet.
I el remeneu.
Deixeu que redueixi l'aigua del tomàquet i que tot plegat, gairebé, caramel·litzi.
Ara, ja podreu afegir la carn a la paella.
I torneu a remenar.
La carn s'ha d'impregnar de tots els gustos i aromes.
Si voleu, en aquest punt, podeu parar el foc, agrupar tot el sofregit i...
tapar-ho. D'aquesta manera podeu sortir a fer el vermut, al parc amb els nens, o fer el que sigui fins que sigui l'hora de dinar. Després només us caldrà tirar l'arròs i en 20 minuts estareu dinant.
A continuació, enceneu el foc i tireu-hi l'arròs. Una tassa per persona, generalment.
Deixeu que es torri una mica l'arròs tot remenant.
I vigileu no es cremi. Sentireu un sorollet característic que fa l'arròs quan comença a torrar-se.
Aquest serà el moment d'afegir l'aigua d'hidratar els bolets. Si no en teniu prou per la quantitat d'arròs afegiu-hi més aigua o brou (sempre el doble de líquid mínim que d'arròs, i una mica més).
Saleu-ho.
Deixeu que faci xup xup a foc fort durant els primers 5 minuts.
Desprès abaixeu el foc i deixeu-lo coure uns 12-14 minuts més. Sacsegeu la paella de tant en tant per evitar que s'enganxi i fer que el gra de la part superior quedi ben cuit.
Quan l'arròs s'hagi cuit uns 16-17 minuts, ja podeu apagar el foc.
Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva acabi de fer el gra d'arròs.
Passats uns 12-14 minuts ja estarà llest per consumir. També el podeu daurar 5 minutets al forn.
A que fot bona pinta?... doncs encara estava més bo.
I ja el podeu emplatar.
Ummm.... fa venir salivera oi?
Bon profit!
I PER BEURE...
Nom: Lafou El Sender 2014
Varietat/s: Syrah, Garnatxa
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Terra Alta
Fabricant: Bodegas LaFou Celler
Vista: Color granat amb lluminositat robí.
Aroma: Amplitud d'aromes, amb sensació de volum, maduresa i frescor, a parts iguals. És en aquesta part més fresca on destaquen les notes de fruita negra i lleugers balsàmics, sobre llit de garric i flor seca, que forma un entorn perfumat de gran volum i personalitat que ressona amb la Terra Alta.
Boca: Contundent lleugeresa de la Garnatxa. És un vi en què la dualitat frescor-volum van de la mà, refrescant i omplint el seu pas en boca. Joc en què els records, de fruita fresca combinats amb espècies i regalèssia, es debaten entre la dolçor llaminera i la lleugera tanicitat que estructura el conjunt.
Font: www.ideavinos.com
Albert,
ResponSuprimeixets un mag per no dir bruixa de la cuina.!
...quina "pintaza" que té, eh?
SuprimeixBo de debó.
ResponSuprimeixjeje
SuprimeixMare meva quin arròsss !!!!!!!!! de primera.com sempre Albert, té una pinta....
ResponSuprimeixBon cap de setmana
Gràcies Dolors! està molt bo! no deixis de fer-lo!
SuprimeixL'he fet avui, boníssim el recomano ;-))
ResponSuprimeixEnhorabona Toni! recorda que si m'envies fotos les puc publicar dins la secció COM T'HA QUEDAT!
SuprimeixAlbert, sempre tinc el dubte de si és millor coure tots els ingredients (salsitxes i verdures) a la mateixa paella o si fer-ho a part...ara veig que tu ho fas tot directament a la paella. Ho faré així...
ResponSuprimeixGràcies per la recepta
...quins dubtes que tens...jeje
SuprimeixAvui faré aquesta recepta però hi posaré ceps!
ResponSuprimeixSalut!
Genial, gran opció!
SuprimeixBon dia,
ResponSuprimeixAcabo de descubrir la vostra web buscant per fer un caldo de Nadal i porto una estona gaudint del menjar que cuinaré durant les properes setmanes.
Aquest arrosset ja triga. Moltes felicitats.
Una pregunta: Les quantitats de les receptes per a quanta gent son?
Gracies per tot
L'estic fent en aquest precís moment... a veure com queda!!
ResponSuprimeixHola Albert; entenc que després de reservar la carn, s'hi afageix la ceba (no l'all, com està indicat)
ResponSuprimeixDemà el faré.
Salut i felicitats per aquesta web.